Пра Чарнобыль

На Белаю Руссю, як бусел крылаты,
Ляцела аблокамі шчасце зямлі,
Усім людзям радасць дарыла заўзята,
Пакуль не пранеслася рэха бяды...

І воблака ў небе ўраз пачарнела,
І гора пайшло по маўклівай зямлі,
І сонца не ззяла і болей не грэла,
А злосна кідала людзям прамяні.

Чарнобыль – памылка і выбух у сэрца.
І чорныя хмары на гэтай зямлі.
Жыццё ўсё згарэла – і попел нарэшце...
Усяго толькі выбух, а колькі бяды...
03.2006


Рецензии