Що ти залишиш?

Пiвдень спiваэ в очах блискавицею,
зорi спалахкують, гинуть в огнi.
Плечi моi ти накрив таэмницею,
Що ж на свiтанку залишиш менi?

Вишукую бiле волосся у косах,
Як промiнь померлих моiх сподiвань.
Що ти залишиш, коли я попрошу
В дорогу мене вiдпустить без вагань?

Що ти залишиш, як потяг вiдправить
Мрii останнi в пiтьму забуття?
Крихтою болю я здобрюю страви,
Щоб не солодким здавалось життя.

Грати впадуть на тлi заборони,
Втопиться горе в хмільному винi.
Як перетну я смертi кордони,
Що ти залишиш на згадку менi?


Рецензии