Вайна

Шэрае неба ад куль пачарнела,
Свістам і гулам напоўніла ўсё;
Хаты ш вёсках датла пагарэлі,
З імі ўсе: і стары, і дзіцё...

Скінуўшы жах і пакуты ўсе з твару,
Кінуцца ў бой і стары і малы,
І, не звяртаючы ўжо на пажары,
Скінуць з сябе катаў тых кандалы.

З ворагам б’юцца – ратуюць Радзіму!
Тыя ж – звяры, што не маюць душы...
Усё вырашаюць імгненні, хвіліны,
Каб катаў бяздушных перамагчы.

Вераць: на землі Радзімы ўстане
Сцяг перамогі чырвонай зарой!
І за ўсе цяжкія выпрабаванні
Змогуць набыць свой душэўны спакой!
Студзень 2006


Рецензии