Жыццё даецца кожнаму з душою...

Жыццё даецца кожнаму з душою,
Але даецца толькі раз.
Жывем мы радасна і горка, як парою
Задумліва ўзыходзім на Парнас.

І кожны з нас паэт у гэты момант,
І кожны піша так, як чуе сам.
У душы паэта зараз толькі гоман
З надзеяй ды і з думкай напалам.

Чаму жыву і да чаго імкнуся?
Што можна пажадаць у гэты дзень?
Жадаю, как народ мой ды й прачнуўся
І быў магутным, а не быў як цень.

Жадаю я, каб дзеці-беларусы,
Прыгожа і нязмушана зусім,
Загаманілі мовай Беларусі –
І стане легка у жыцці сваім.
2005


Рецензии