Родны край

Краіны роднай шумныя прасторы:
Лясы, палі, рачулкі, гарады,
Лясныя сцежкі ці кароткія разоры
Нагадваюць пра лепшыя гады.

Блакітам бездані сінее неба,
Курлыча жаваронак у цішыні,
Шапочуць каласы пра тайны хлеба –
Ўсё рэхам аддаецца ў вышыні.

Нішто не параўнаць з радною вёскай,
Дзе лёгка дыхаць, дзе прасты народ.
Там, дзе увесну захапляешся пралескай
І дзе душой адпачываеш без прыгод.

Радзіма – лепшае, што ёсць у чалавека,
Цаніць і берагчы павінны мы яе.
Жывем мы крыху больш паўвека,
Яна ж для нас заўсёды песнь пяе!
2005


Рецензии
Замечательные стихи, Даша! Особенно о родной стране.
Спасибо!

Экологиня   12.09.2006 16:36     Заявить о нарушении
Думаю, о родной стране можно писать не перставая))) Ведь такого живописного края, как наша Беларусь, нигде не найти!

Сёмуха Дарья   13.09.2006 13:27   Заявить о нарушении