Пра Францыска Скарыну

Ён першы выказаў надзею
На самастойнасць кніг ў жыцці.
Вучоным поглядам глядзеў ён
На Біблію. І ў небыцці

Ён марыў, каб аддаць усе веды
Свайму народу, не сабе.
Імкнуўся сэрцам да пабеды,
Аддаў ён душу для цябе.

Давайце скажам яму “дзякуй”,
Хаця і мала аднаго,
І выкажам сваю падзяку,
Успомнім працу мы яго.

Яго змаганнямі, імкненнем
Павінны ганарыцца мы,
Каб кожнае жыцця імгненне
Прайшло без гора і смуты.
2005


Рецензии