Водгук на паэму Бандароуна

Сялянская дзяўчына Бандароўна
Не ведала ні гора, ні бяды.
І як ручай журчаў у яе нораў,
І як ручай ляцела па зямлі.

Ляцела і плыла, і белы крылы
Дзяўчына, што свабоднаю была,
Расправіць вось-вось захацела,
Але прыйшла ў жыццё яе бяда.

Бяда, найгорай за якую не бывае,
Бяда, што сочыць за слязой тваёй,
Што шчасце ў адзін момант адбірае,
Што ручаі там робіць бед ракой –

То смерць ад подлага і злога пана.
Ён не ўмее жыць, не можа разумець.
Дык будзь жа прокляты, праціўнейшы васпане!
Ты не даваў дзяўчыне жыць і пець,
І смерцю не заробіш ты кахання!
2005


Рецензии