Спатканне праз час

Я сустрэну цябе.
У лютым.
Калі сонца нябачна звонку,
А палеткам, у лёд закутым,
Сніцца травень і пах рамонкаў...

Я сустрэну цябе
Аднойчы
На ўзбярэжжы сівога мора,
Куды нельга патрапіць двойчы:
Там адбіткі змывае прастора...

Я сустрэну цябе
Ў тым часе,
Што сплывае пад плёскат хваляў,
Дзе лунае ў нудзе і страсе
Адгалоссе апошніх баляў...

Я сустрэну цябе
Знянацку.
Можа, сёлета, мо, праз стагоддзе...
Разаб’ю тваё сэрца, бы цацку:
Нагуляўся, мой мілы, ды й годзе.

Зараз, летам, гарачай парою
Я пакіну жніво некранутым...
Ведай, вер – я сустрэнусь з табою.
Дачакайся мяне.
У лютым.

8.08.2006


Рецензии