Салоука
Божа памагае.
Ды маўчыць салоўка
Ў развяснелым гаі.
Што маўчыш, салоўка,
Звесіўшы галоўку?
Што у салавейкі
Слёзанькі на вейках?
Ці не ты нядаўна
Так самааддана
Песняй заліваўся?!
Сёння ж так азваўся:
- Як я ні стараўся,
Як я ні маліўся –
Заўтра гай мой зваляць! –
І слязьмі заліўся...
Свидетельство о публикации №106072600544