Чому?

Чому мене Ти надихаєш?
Чому як бачу Я Тебе,
Моє серденько так зітхае,
І Хоче піснь Тобі співать?

Немає в цьом грішной плоті!
Ти ніби дух землі отой,
Що у Полісському болоті,
Народ на подвиги зовеш...

І Я іду, туди де стих,
Що мовой гордою звучить....
В край полонин, високих гір,
Та дивних в стрімкості джерел...

Чому не дасть Господь наснаги
У будь-який, щасливий день...
Чому ця мова соловїна,
Мене у серце больно б"є???


Рецензии