Спи

Спи у ліжку, у гнусному ліжку
У смердячій купелі пустот
Постав коло себе повну отрути діжку
Або прочитай про пейот.

Спи і хай тобі сняться сором та крах
Що носять тобі подарунки
Хай зробе невдячність крилами мах
Скидай всі ці речі в пакунки.

Спи так, щоб невзгоди змогли розбудити
Від жаху прокинувся в крові
Душу до п'ят опусти
І правди не було у слові.

Спи, і крик твій повинен збудити
Півсвіту, матусю, сестру.
Не треба нікому нічого робити
Пішли їх усіх у пітьму.

Спи і не бійся усім розказати
Як ти воскрес п'ять цих разів
Води їх усіх, щоб усім показати
Як схуд і як ти змарнів.

Спи і спробуй зробити
Щоб серце пішло назавжди
Не смій навіть думати й молити
Довірся, та це пережди.

Спи та вір у майбутнє тремтіння
В любов, у дружбу, у гріх
Віддайся в людське очманіння
Повір й підніми всіх на сміх.

Хоча таки спробуй - прокинься
І стань знову тим хто не є
І знову для когось подвинься
Прибий відчайдушно себе.

І хай тобі допоможуть усі
Всі ангели неба й землі
Згадаєш, що булро у сні
Моменти щасливі, малі.


Рецензии