Каваль

Зранку ў кузнi чуцен звон, -
Гэта так шчыруе ён
Мой асiлак, чараўнiк,
Што да сэрца мне прынiк.

Ён ад продкаў мае дар, -
Са стыхiямi ў ладах.
Ўсе пры iм: агонь, метал,
I паветра, i вада.

 Каваля свайго люблю,
 Каваля свайго хвалю.
 Да грудзей яго магутных
 Я галованьку тулю.

Любiць месяц цiкаваць
Як нястомны мой каваль,
Калi й ночка настае,
Наша шчасцейка куе...

I Сусвет узнiкнуць змог,
Бо у iм каваль – сам Бог:
Раздзiмае сонца горан,
Што да ранку – iскры зор.

 Каваля свайго люблю,
 Кавля свайго хвалю.
 Хай i Бог яго галубiць,
 Шле удачы кавалю!


Рецензии
Спадабалісь вершыкі! Мілагучна, добра і с павагай да Радзімы!
Прывятанне ад сціхірных беларусаў!
Запрашаем ў наш гурток "Сообщество Друзей Беларуси".
soobschestvo.

Экологиня   13.06.2006 18:50     Заявить о нарушении
Дзякую, Алена, за добры водгук! Прывітанне стіхірным беларусам.
Запрашэнне прымаю.

Станислав Володько   18.07.2006 13:09   Заявить о нарушении