Disigxo de slavino
Laux V.Lazarev “Disigxo de slavino”
Por disigxo alvenas de sort’ moment’
Vi rigardas al mi kun angor’
Kaj mi kaptas amatan spiradon, sed
Fore jam spiras la fulmotondr’
Kaj ektremis jam blua nebulaer’
Kaj tempiojn ektusxis angor’
Kaj pro pasx’ de arme’ ventas super ter’
Nin alvokas Rusio por glor’
Adiaux, Patri’
Memoru pri ni
Adiaux, la am’
Pardonu nin, adiaux jam
Kaj flugas la epok’
Kaj trajnoj foriras al nokt’
Soldatojn portas
Cxiele floras
Soldata stelo kiel vok’
Soldatojn portas
Cxiele floras
Soldata stelo kiel vok’
Adiaux, Patri’
Memoru pri ni
Adiaux, la am’
Pardonu nin, adiaux jam
Stacietoj en step’ preterpasas
Lumas nova vespera auxror’ -
De slavino disigxon ne lasu
Vi ripeti sincere en kor’!
Kaj ne estu anim’ malatenta -
Lumas fajroj de justo kaj ben’…
Por la am’ kaj fratec’ sakramenta
Fordonadis ni vivon’ sen plend’
Adiaux, patri’
Memoru pri ni
Adiaux, la am’
Ne cxiu venos reen jam
Kaj flugas la epok’
Kun ni estas kanta apog’:
Ni gxin memoras
Cxiele floras
Soldata stelo kiel vok’
Ni gxin memoras
Cxiele floras
Soldata stelo kiel vok’
Adiaux, patri’
Memoru pri ni
Adiaux, la am’
Pardonu nin, adiaux jam
В.Лазарев "Прощание славянки"
Наступает минута прощания,
Ты глядишь мне тревожно в глаза,
И ловлю я родное дыхание,
А вдали уже дышит гроза.
Дрогнул воздух туманный и синий,
И тревога коснулась висков,
И зовет нас на подвиг Россия,
Веет ветром от шага полков.
Прощай, отчий край,
Ты нас вспоминай,
Прощай, милый взгляд,
Прости-прощай, прости-прощай...
Летят-летят года,
Уходят во мглу поезда,
А в них - солдаты.
И в небе темном
Горит солдатская звезда.
А в них - солдаты.
И в небе темном
Горит солдатская звезда.
Прощай, отчий край,
Ты нас вспоминай,
Прощай, милый взгляд,
Прости-прощай, прости-прощай...
Лес да степь, да в степи полустанки.
Свет вечерней и новой зари -
Не забудь же прощанье Славянки,
Сокровенно в душе повтори!
Нет, не будет душа безучастна -
Справедливости светят огни...
За любовь, за великое братство
Отдавали мы жизни свои.
Прощай, отчий край,
Ты нас вспоминай,
Прощай, милый взгляд,
Не все из нас придут назад.
Летят-летят года,
А песня - ты с нами всегда:
Тебя мы помним,
И в небе темном
Горит солдатская звезда.
Тебя мы помним,
И в небе темном
Горит солдатская звезда.
Прощай, отчий край,
Ты нас вспоминай,
Прощай, милый взгляд,
Прости-прощай, прости-прощай...
Свидетельство о публикации №106042400330