Не плач, Маленьке, не плач

Чого ж ти злякалось, маленьке?
Дивись, яка гарна цяця!
І киця говорить няв…
Не бійся, не бійся – то ж дядя,
То в дяді рушниця.
Рушниця говорить паф…

Чого ти, чого ти, дурненьке,
То дядя поцілив у небо.
У небі гуркоче грім.
Дивись, яка гарна груша.
Мов сонце гаряче жовтенька.
Ось мама і груші дасть!

…Бач, як заходилось, сердешне!
А йди, ходи вже до мами.
Ось мама малого сховає –
Не плач, маленьке, не плач…

Чого ж ти злякалось, маленьке,
Ось мама дитинку сховає,
Той дядя прийшов не по нас.
Дивись, папірець біленький,
А ось тобі новий олівчик –
Малюй, дитинко, не плач!

Не плач, бо і мама заплаче…


Рецензии
Це треба Інгвару послати
(з Вашого дозволу)

Иннокентий Флик   17.04.2006 12:36     Заявить о нарушении
Иди по хлебным крошкам...
http://www.stihi.ru/2005/11/23-907

Иннокентий Флик   17.04.2006 20:28   Заявить о нарушении