Ad Leuconoen
Laux M.Sxerbakov. "Ad Leuconoen"
Ne hurau, la heroldo, sed fadu,
Restas iomete gxis fin'
Eble, ke ne morgaux, tute jam baldaux
Jam pereos Roma regxim',
Gxoju komercist’, acxetu tuj sapon,
Kreskos baldaux sapa debit’.
Baldaux igxos mond’ pli fremda ol antaux,
Kaj mortigos min la Milit’
Ne oscedu analisto, sed spektu
Studu kosm-turnadon de’l Ter’,
Vi por cxiu jaro kaj moment’ eta
Trovu lokon sur la paper’
Jam vekigxas vento, igxas stel’ nigra,
Kaj Cezaro gxemas en lit’.
Baldaux ni ekscios pri detronigo,
Kaj mortigos min la Milit’
Ridu, Levkanoja, versxu nun vinojn,
Vin atendas svaga estont’,
(Sed) Kredu vi, mi klare vidas: fin fine
Vin ne tusxos glavoj de’l Mond.
Scii ja pri morgaux estas sensenco,
Pensu pri hodiaux. Kaj cxit….
Kvankam scias mi, sed diros sentencon,
Ke mortigos min la Milit’
M.Щербаков. "Ad Leuconoen"
Не кричи, глашатай, не труби сбора,
Погоди, недолго терпеть.
Нет, еще не завтра, но уже скоро
Риму предстоит умереть.
Радуйся, торговец, закупай мыло,
Мыло скоро будет в цене.
Скоро будет все иначе, чем было.
А меня убьют на войне.
Не зевай, историк, сочиняй книгу,
Наблюдай вращенье Земли.
Каждому столетью, году, дню, мигу,
Сколько надлежит, удели.
Ветер подымается, звезда меркнет,
Цезарь спит и стонет во сне.
Скоро станет ясно, кто кого свергнет.
А меня убьют на войне.
Смейся, Левконоя, разливай вина,
Знать, что будет, ты не вольна.
(Но) можешь мне поверить, по всему видно,
Что тебя не тронет война.
Знать, что будет завтра, много ль в том толка!
Думай о сегодняшнем дне.
Я ж, хотя и знаю, но скажу только,
Что меня убьют на войне.
Свидетельство о публикации №106041400329