Перше л то з новими ст нами

Перше літо з новими стінами.

Чи завісити всіх їх картинами?

Чи просто пензлем розмалювати

В різні фарби і фотографувати?

Чи залишити зовсім білими

І розкинути скрізь килими?

Ранком промінь на стінах матиму,

Що на білому тлі танцюватиме...

І ніяких карнизів під стелею.

По кутках ялинка з омелою,

Над дверима дзвоник з іконою...

На підлозі килим з короною.

Пахне меблями та полуницею

А від воску свічки каплицею...

Тихо, лагідно з новими стінами.

Може Бог з ними, з тими картинами?

Пообклеюю стіни шпалерами!

І полиці заставлю Гомерами,

Гесіодами та Езопами,

Статуетками-ефіопами…

Раптом все здалося дрібницями

Позатикала мізки дурницями…

Нові стіни є й голі прекрасними,

Аби бУли вони вже власними :)


Рецензии