Наснись менi цi ночi...
Прийди у сни мої дiвочi,
Скажи, що любиш ти мене...
Нi-нi, мовчи, бо сон мине,
I я залишуся сама
Бiля розкритого вiкна,
Iз безнадiєю в очах
Вдивлятимусь в Чумацький шлях...
А там, в далекiй вишинi,
Зiрки всмiхаються менi
I швидко, стрiмко вниз летять -
Я не встигаю загадать
Бажання, що на серцi є...
I гiрко так менi стає;
Я вiдiйду вiд пiдвiконня
I враз порину у безсоння.
Я думаю: де ти блукаєш?
Чим мариш, що ти вiдчуваєш?
Якi до тебе линуть сни,
I що несуть тобi вони -
Журбу чи радiсть, гнiв чи милiсть?
А може, я тобi наснилась?
10. 08. 1999 р.
Свидетельство о публикации №106032801535