Чи могла б я як Мавка кохати?
Вiрно й нiжно свого Лукаша?
Чи зумiла б пiсень я спiвати,
Коли плаче сльозами душа?
Звичайно, можу я тебе кохати,
I пестити тебе, i цiлувати...
Але тодi лиш, як даси ти згоду.
А нi - то заховаю свою вроду
У хащах лiсових iз трьох кiмнат
I буду у душi наводить лад,
I шматувать знiвечене кохання -
Роблю я це не вперше й не востаннє!
Саме тому й боюся так за себе,
Що знову повертаюся до тебе.
Учора знов зустрiлись ми очима...
I я в ту мить була така щаслива!
Ти теж вiд щастя нiби-то сiяв...
Хоча хто зна- може ти просто грав.
Ти усмiхався знову i спiвав
I Мавки ти своєї не впiзнав.
А втiм, була у тебе iнша дiва,
Звичайно, миловидна i зваблива,
Була у неї русая коса -
Найголовнiшая її краса.
Вона була така пiдступна, хтива
I тим тебе, можливо й полонила,
Що вдачею помiж усiх рiзнилась...
А втiм, ви з нею швидко розлучились.
Розбiглися ви рiзними шляхами...
А я ж тебе кохала до нестями!
Як Мавка лiсова я сумувала
I ось, здалось менi, любов приспала...
Та де там! Тiльки-но лиш ти з’явився
В моїй душi знов вогник запалився,
Той вогник, що його я загасила,
Коли гадала, що вже розлюбила
Тебе, Лукашу мiй! I знову стала
Я Мавкою, що так тебе кохала!
Але невже, як i вона, я мушу
Вербою стати, вкравши в себе душу?
О, не благай мене про це, коханий!
Хiба ж деревина любити стане?!
Невже ти хочеш, щоби я забула
Усi пiснi, якi вiд тебе чула?
О щастя ти моє зрадливе!
Послухай свого серця, i можливо,
Воно шляхом тим чарiвним пiде,
Який тебе до мене приведе.
13. 03. 1999 р.
Свидетельство о публикации №106032801525