Cлiд на пiску Буття

Ось слiд Рутенiї, слiд на пiску Буття.
І поруч бачу слід живого Бога,
Який веде її, веде усе житття,
І бачу, що коли важка дорога,

Коли каміння гострі, наче піки,
І карколомні повороти що два кроки,
Впирається дорога в стрімкі ріки,
І в сліз гіркі солонії потоки -

Щезає слід. Один лиш зостається,
А другий де - немає і немає,
І лиш тоді, коли біда минеться,
На рівнім місці - знову виростає.

"Та як же, Боже, ти її покинув,
Коли вона, мабуть, благала ласки,
Невже віддав, у рай собі полинув,
До ангелів, до світла і до казки?"

"Ти не правий - і не правий доволі,
Та вже скажу, якщо ти попросив -
В найважчий час її гіркої долі
Я на руках її, сердешную, носив".


Рецензии
Дуже хороший вірш! Та й взагалі мені дуже подобаються вірші, написані українською мовою:)

Иниен   11.12.2005 21:10     Заявить о нарушении
Дякую, менi теж.

Довченко Александр   15.12.2005 06:30   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.