Зима

 Мерзнуть руки, мерзнуть вуха.
 І на дворі завірюха.
 Квітів і трави катма.
 Мабуть, це прийшла зима.

 Все покрив пухнастий сніг:
 І оселю, і поріг.
 Льодом-склом узявсь ставок.
 І не видно ластіваок.

 Бабу сніжну у дворі
 Виліпили дітворі.
 В неї очі – дві вуглини,
 Замість носика – морквина,
 
 Наче шапка – це відро.
 От і все її добро.
 Сніг покрив і ліс, і став.
 Час зими тепер настав.


Рецензии