Мазепа укр

Край моста через рiчку широку
Захопила хлопчину журба
Залишилось не бiльше пiвкроку...
Та вмовля його щиро юрба :

- Помiркуй про дiтей, про дружину,
 Що чекає iх далi в життi ?
- Я не маю нi доньки, нi сина,
 Нi дружини – живу в самотi.

- А старенька матуся вважаeш
 Зможе жити без тебе сама ?
 Ось, як ти про батькiв своiх дбаeш...
- Та батькiв вже на свiтi нема.

- То згадай хоч героя Мазепу,
 Схаменися, - вируe юрба.
- Хто такий це ? – питаe дурепа.
- Ти не знаeш ?! То швидше стрибай!


Рецензии