Angel

The Angel three years saving my way,
Rose up in the fire and light,
But patiently wait I for dearest day,
When he will return to my side.

My cheeks became sunken and lips are so wan,
My face is not easy to know.
My beauty won’t ever appear again,
With song that confused him like blow.

Long time I’m scared of nothing around,
Remembering parting in word.
He enters the door I will bow to the ground,
Though formerly hardly would nod.

Первоисточник:
 А. Ахматова

Ангел, три года хранивший меня,
Вознесся в лучах и огне,
Но жду терпеливо сладчайшего дня,
Когда он вернется ко мне.

Как щеки запали, бескровны уста,
Лица не узнать моего;
Ведь я не прекрасная больше, не та,
Что песней смутила его.

Давно на земле ничего не боюсь,
Прощальные помня слова.
Я в ноги ему, как войдет, поклонюсь,
Хоть прежде кивала едва.


Рецензии