Салют

Калі
На плошчы
Ліпеньскі салют
У ноч страляў
Пашанай вызвалення,
Мне было горача,
Бо кропелькі сумненняў
Яшчэ не халадзілі
Кроў маю -

І кожны выбух
Пластыкавых мас
Паветра забіраў
Непакаральна.
Я верыла -
Ты побач.
Ты рэальны.
Складалася
Гісторыя пра нас.

Я ведала,
Што гэта толькі сон.
Ты - спаў, як першы раз
Прыкрыўшы вочы.
І ў доўгім сне
Забыўся, куды крочыў.
Прыйдзі ізноў...
Я адчыніла дом.

11:41


Рецензии