Здрадзiлi

Проста з промнямi сонца,
З неба, з кроплямi рос
Наша мова лiецца
Адусюдь. Толькi штось

Людзi ужо не сумуюць
Па мясцiнам радным
I як птушкi не прагнуць
Тут застацца зусiм.

Адвярнулiсь ад мовы
I ад променяу сонца.
Не гавораць дубровы
Як калiсьцi бясконца.

I не плачуць ужо росы,
Не цвiе ужо чаромха,
Бо у дзявочыя косы
Не уплятаюць рамонку

I бо рукi дзявочыя
У ваду ужо не кiдаюць
Пахi кветкi прарочыяй,
Што любоу праслауляе.

Бо мы здрадзiлi рэкам
I азерам бясконцым,
Бо няма ужо члавека
Ураджонага сонцам,

Ды блакiтныя вочы
Не глядзяць ужо з усмешкай –
Усе загiнула у ноцы
I згубiлася сцежка.

Сцежка, што шчэ нядауна
Нас вяла да змагання,
За свабоду шлi спрауна,
Не чакаушы спаткання

З сваiм ворагам лютым,
Нават з «братам старэйшым».
Аддалiся у пакуты,
Падзялiлiся лепшым…

1999г.


Рецензии