Сонет N 2

Як ріжуть правду в очі - не кривись
Подякуй, що не шепчуть за спиною.
Що довше слухи ходять стороною -
Гіркіш почути буде їх колись.
Як мажуть губи медом-похвалою -
Тієї втіхи краще сторонись:
Що більше похвала возносить ввись -
Падіння буде гіршою бідою.
Приємніш чути похвали слова,
Аніж коли візьметься хтось ганьбити.
Але хвала - страшна дурман-трава,
Гіркії ліки корисніше пити.
Вже краще в слові друга - кропива,
Ніж коли недруг візьметься хвалити...


Рецензии