Час развiтацца з лапцямi
Дзе вы, блакiтныя вочы свабоды?
Дзе ты, усмешка шчаслiвых людзей?
Хто пахаваў вас, хто выдаў нагроды?
Колькi ўжо мiнула з тых дзён падзей?
Памяць яшчэ падае нам сiгналы,
Памяць народа – то памяць твая…
Памятаць добра, але вельмi малы
Гэты наш подзвiг, калi ўся зямля
Стогне i гнецца, i просiць падмогi
Ад сваiх родных i любых сыноў,
Просiць каб ўрэшце ўзнялася на ногi
Самасвядомасць, прачнуўся ад сноў
Цiхi, пакорны народ i уцямiў,
Што нi хвiлiны ужо нельга чакаць,
Час ўжо прыйшоў развiтацца з лапцямi:
Зброю у рукi i сцяг трэба браць...
3.06.05
Свидетельство о публикации №105060301844
Прывiтанне з роднай Беларусi.
Экологиня 04.06.2005 11:25 Заявить о нарушении
з паважаннем,
Лиана Ветер 04.06.2005 19:39 Заявить о нарушении
Лиана Ветер 07.06.2005 18:51 Заявить о нарушении