Якби я була Рюноске Акутагавою

Якби жила я триста років,
Якби я не лякалась власних кроків,
Якби дізналась, що смертельно хвора,
Якби до себе не була така сувора…

То більше б не гадала, що в думках твоїх,
Що бачиш ти в очах свої сліпих
І байдужих до мене і мого розчарування,
Яке колись іменувалося коханням.

Якби я знала, що мені потрібно,
Якби могла перетворити дерево на срібло,
Якби я більше не вагалась,
І не соромилась і не боялась…

То я би продала усе своє майно,
З життя повикидала накопичене лайно,
Ішла б, не дивлячись назад,
Не слухала б чужих, тупих порад.

Якби, якби… якби то ніби…
Усі ті люди, хто м'ясо, а хто риба.
А я ніхто. Стає байдуже. Темнішає…
В очах, у голові тихішає.

Я залишаюся одна (один?). Без тебе і без них,
Без рідних, без чужих, одна-самотня, одна-безодня.
Я слухаю себе і намагаюсь зрозуміти,
Чи пити кляті ті пігулки… А може і не пити?

       

 


Рецензии
"Поют здесь нам узорной вязью саги,
Беззвучные, на звучном языке..."

Эх, кабы язык мне знать!

Олег Лукъянчиков   08.10.2005 19:58     Заявить о нарушении
Некоторые даже зная язык, все равно не понимают :-))

Эвглена Зеленая   10.10.2005 15:32   Заявить о нарушении