Златавуст

Я бесклапотны бо бядняк
И грошау я не маю
Таму иду куды иду –
Раблю то што жадаю.

Навошта, брАты, грошау шмат?
Даволи трошки хлеба
Ды гэтыя пали, лясы –
Блакит глыбоки неба

За грошы як заможны пан
Жанчын я не купляю –
И так заможней я чым ен –
Бо их каханне маю.

«Зауседы будзеш малады?
Куды сивы ты пойдзеш?
Кали нядужны станеш дзед
Даху сабе не знойдзеш»

Мауляюць гэтак – я смяюсь.
Мне маладОсци хопиць.
Бо на жыццевым прыканцы
Усих маци-зямля праглоциць!


Рецензии
Усе трапiм на тые же могiлкi. Непагадзь нам не датычна.И грамадзянскi гмах i усякае спархненне. Спадабалася. С павагай. Дзмiцер.

Дмитрий Панарин   04.04.2009 14:39     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.