Спеу Недарэки чаму ж мне не у неба буслам летаць?

Чаму ж мне не у неба буслам летаць?
Мо у глыбини рыбай бегчы прыгожа
Чаму не нарадзиуся я воукам шэрым?
Чаму не стварыу мяне лисицаю, божа?

Мо кожная пачвара хацину мае
дзе апачыць кали целу трэба
я ж пад сабою - зямлю сырую
над галавою - смурное неба

гоняць прэч атаусюль недарэку
з хатак бедных, за палацау заможных
Чаму нарадзиуся я чалавекам?
Чаму чалавечы сын я, Божа?


Рецензии