Мужыцкая Доля

Слухау я, мауляли людзи
у иншай добра старонцы
жыта кожнаму даволи
сонейка смиецца

а у нас каротка лета
ды доугая пакута
а у нас паны заможны -
бо мужык разуты

Бо зямля народзиць жыта -
аддай панам палову
Бо пан як палюе - жыта топчыць -
а ты клани галову!

Ах, паслухаю аб гэтым -
и самотна на сэрцы.
Ах, няужо ад доли гэтай
никуды не падзецца?


Рецензии