о ммагаданн
пиши на украински и на френски
на келтски и аглицки и кога
почивка в сол бекар и фа диез се
примъкне кльопай кисело млеко
и банички и сенки синкави на
фърчалки пеперуди но защо
врабче на твоя залък се изцвъка
от клонката в дванадесет
без нищо а поетът иосиф бродски
измисли кратка форма и е тя
по философска от паскаловите теми
затуй си каза той вот ета до
и тя почти елегия се вика
но кой да знай и ето ти пчели
-и тази ябълка отрупана с цвят бяла
но не насила не насила блят
и защ вълнение от десят вала
разклаща чолна сякаш че...трещи
магический-сонет про-королям
придет на осенью
пр земле-рабамм
опять вестна всплывет вос
ход закаты яя...
но есть и хравитацсия про кат
не избежиш и яблоко взорвет
всех губ и дум куда бы не идет
аизак а
впомеждипрочемо
o johnathann oi joh n attann ei johnathan
так що еллеггия-так называеца
и чельн с ребрах кричит ех джонатан
а биккигскые кюрабли-игюпицски...
патонки йона па сырой были
тьюльеньев ели пили воду изо глетчра
тагдя рязведьчыки из нилу-рра пришли
и сразу етих толстяког не трогай ты
о вряд ли блят о понтейфайейарр
о иосипх о
и выучали всех ладьях сбергать
из брестобревн ведь трость то не ростла-
а дочерьки помежди прочим во-были
бывало бль...в фиордов на норви
а вы- смотрите в церковы
вм поднятых лодь в навечер носом-вверьх
окон для всех бывает блят о йосипф
и где мой дьед он кельт елы ракхман
сделала герберь я изо актыныи
а господи хочетса станцевать...
и как все -говорят поверьх брилянтамо...
намирам лист
на който пише
той не обичаше баща си
а влезна муха в чашата ми с
бира
използваше околните а аз
бях разядосан казах ви защо
но напиши по украинск
понеже лель моя...
Свидетельство о публикации №105051100884