Подых Навальницы

Слухай, слухай! З краяу иншых
Быццам подых навальницы
То хрыстос народ гукае
«людзи, гэй! Пара спыницца

усе на пана зарабляци
цивуну усе аддаваци
да вураднику тлустому
да цару яки далека!»

Абудзись, народ сумленны!
То Хрыстос табе гукае
На барацьбу табе смяротную
Навальница уздымае

«падымайся мужычышка
я якога адна парцянка
яки пот илье штодзенна
што вячор – смурная п'янка»

«баба-дура – прэч за книжку!
Трэба грамаце вучыцца
А не цяжарнай быць штогод
Як зайчыха усе пладзицца»

«Хлопец, ты што – ты недужы
што за бандураю усе хадзеш?
Хлопец, што ты – ты багаты
Што дзеукам пакоя не даеш?

Кинь бандуру, у руки возьми
Длиннаштвольную винтоуку
Пара паншчыны зарадзиць
- яна дура-па****оука»

«Дзеука, што ты? ****зь якая?
Навошта табе пярсценки?
Усе роуна бабай станеш
Станут далони жорсткими, як церки

Кинь люстэрка, не глядзися
Ты на твар свой у им прыгожы!
Бо кали ты не недужна
Узяць винтоуку здолееш тожа!»


Слухай, слухай! З краяу иншых
Быццам подых навальницы
То хрыстос народ гукае
«людзи, гэй! Пара спыницца

усе на пана зарабляци
цивуну усе аддаваци
да вураднику тлустому
да цару яки далека!»

Абудзись, народ сумленны!
То Хрыстос табе гукае
На барацьбу табе смяротную
Навальница уздымае


Рецензии