та как се крадне мотокар

не говори по тоз въпрос защото
си склонен вече всичко да забравяш
и предлози и полози и още
сказуеми и прочие частици
и шушкавите гластни и съгластни
глаголи и приложения падежи
дори и прилагателните гладки
като език на жаби яли тиня
така накрая всичко се забравя
и кой ли по небето облак погна
а в облака като в кора мозъчна
искрят сигнали чие съзнание
там блика и кого оттатък чуваш и де отива ето
ето още
но шекспир е цитирал без да каже
чии са изразите тъй удачни
та за това има сонм логоведи
а прецедентът му веч позволява
и ти да сторвашш тъй  тогаз защо ли
си гузен че вил некму подражавал
на монтеске  монтайн и ето още
съображения да уталожиш
страха си и да пишеш както можеш та
как се
крадне мото кар тогава
никола беше селянин възедър(
но пиеше и имаше жена той синът му  пък желаеше да  учи
към  симеоново за следовател
и казах му това не е хич лесно а той ме почерпи ракия в хола
а иначе работеше  пазач към
 гъбарника на края на селото
тъй ама в сезона на мачовете
и то тъкмо при четвъртфиналите
от двора му изчезна мотокара
и то точно при неговата смяна
а дядо спас рече дано изобщо
не се обеси той от такваз мъка
а тошо па кръчмаря върти глава
а данчо на бай кольо каза вива че
циганите май  са си такива
а аз крачех нагоре към чешмата
отдето подгумер се вижда ясно
и над главата ми жици звъняха
и все този рефрен за циганите
дори от видин да са и от ловеч
да са и от татък дунаво се тази
изгаря ти главуто с ямурлока
щом пустнеш го във двора и дотука
и кучето на гошо черно-лае
и боровете дъхнат смола тежка
а спас та вика сал да се не беси
а стефан па рече той много пие
и вече на ръце товарят всичко
бурканите с печурки за лев на час
а като не вали тогива никак
ни гъба ни буркан па не товарят о чичо
чичо чичо ове
рат 


Рецензии