Водгук на верш В. Зуёнка Цi метад памылак i спробау?
За тое,что цябе трывожу.
Пытанняў,як на небе зор,
Але адказаў не знаходжу.
Ты здолееш дапамагчы,
Адказы даш на ўсе пытаннi:
I як мне памяць зберагчы?
I як мне жыць з душой у растаннi?
Душу маю,як i чужыя,
Даўно жадаюць растаптаць,
Яе спачатку адабралi,
А зараз будуць катаваць.
Язык у нас калiсць адсеклi
I песню «вырвалi з вушэй»,
Жывём усе, нiбыта ў пекле,
А што ўжо можа быць цяжэй?
Ад мовы самi адраклiся,
Не можам больш адкрыць вачэй,
I толькi сэрцы засталiся,
Але нам з iмi не лягчэй.
Бо сэрцы нашы яшчэ б’юцца,
Яны iмкнуцца на прастор,
То горка плачуць, то смяюцца,
Яны ўзнiмаюцца да зор…
Свидетельство о публикации №105032200066
Таки нет, я понял о чем. Рідна мова українська, трохи ще можна поляків зрозуміти. Белорусия форева! Никогда раньше не читал на белорусском. Спасиб.
Дмитрий Борщев 13.06.2005 16:05 Заявить о нарушении
Атиса 19.06.2005 00:10 Заявить о нарушении