бай баайй...

сегодня в кафе на врабча мне удачка-разворачиваю-КЙСМЕТ-
а късмет пишет поврага черьт побери и на дно дня
късмет а ж у них выгворят так-кысмьтт
ет тюрецкое слов таких листят
роздают кафе врабча
есь там кофе
покупиш
кыс

мыт ето значит удача-на счастья а вот мои стеги ото
прежде двуг лет кти мой друг професор
психологии кр делчев носил
редактору АБВ но
редактор
сказал

наш жесемячнык детский а е то ультра мо дерно не взял



булевард насър
четири следобед
а вместо будька про читаеца ар буз сторонка все

момчета без пари дори за бира
в градинката учудени мълчат
с ръце в джобове в сянката зад блока
де кучета на плочите лежат
  бездомни псета спят самодоволно
а малко по натам зад ъгъла
виж дядка в маскировъчна канадка
нисан бордо ръждиво комби
  и ляв мигач забравен средден светка
а лавката от вестници е празна
навярно е отишъл вестникарят
за гъби неде в люлин планина
  премина леля на котурни
ах- тези - ученички

.

и скоминясал от
седми за девети клас
будки тъй млечни
и тъй усърдно не
поглеждащи със
погледче в
страни


.
тролеят бесен спиртката отмина
и отфуча през вой сякаш че бе
лих поп и неуверен следовател
сред разлетените там вестници
.
булевард насър а
на
никола беловеждов

и олющена игуана забравена
кола забравена дори от
зетя на
доставчика на зло
с бензин натровена ляга на припек а
или
дълъг дъжд изгревът
глад студ и възгласи

.
а профессер истории плу пру так поэсии онн

а ей сеги а год назад конкретне май 2004 на ректорат в сапфии тролейбус становитса я жду от тролейбусе вы сыпаютса бабули из хаинбоаза радостные будьта булочек горячик а старик кто ждал со вной послеобеда говорит ах ети девки кто их делал а они и он хоимбуазец гуарят ать ец нас делал все  а и ушли а я стярык и кое что еще взошли а б в абтобуссьа школницы а и зачем тат сверстник ихний меня по обувью наступает гааря ты-извини-случай ность..даа..

ах же бабули а они сходли


Рецензии