А на вулиц гроза

Тихо! Тихо! Заспокойся…
Ну ж бо, дай мені ручонку,
Залиши свій страх в кутку,
Підійди зі мною до віконця:
Що ти бачиш? Ну ж бо! Ну…

Чуєш музику природи?
Дощик ллє, мов шепотить,
Грім розкидистою хвилею
Свою пісню гомонить.

Дережер–гроза усім
Роздає свої накази.
Свій улюблений дует
Надсилає всюди разом.

Блискавка – дочка Ефіру,
Де не з`явиться краса,
Наречений – грім ревнивий –
Всюди ходить по п`ятах.

Чуєш оплески дерев і трав, –
Коливаються невинно
Це колисочка дібрав, –
Задрімає все повільно.

Спи тихесенько і ти.
Оркестрова гра спокійна
Наближає до весни…
Стуляй оченьки дитина.


Рецензии