Сумна русалка...
Понад холодною водою
Схилилась й плаче над рікою.
Сумує мертвою душею
Над долею страшной своєю,
Над горем, що пройшлося нею.
Та тулиться все до верби,
Та хоче знов тої доби,
Коли була вона з людьми,
Та проклина тую годину,
Та тую підлую дівчину,
Що з ревнощів її втопила...
За те, що вона полюбила
Того, кого кохала й та.
Побачивши, як любувались
Та дівчина тихо підкралась
Й підслухала, коли прощались –
Дівчина з милим зговорились
Біля ріки сії зустрітись.
Почувши це, вона від зла,
Діждавши вечора пішла
До місця зустрічі...
Примчалась...
Коли милий пішов діждалась.
До дівчини ззаду підкралась,
Яка в слід милому вдивлялась.
Й в холодну воду зіштовхнула...
Пішла й не озирнулась.
Ріка глибока,
Холодне тіло потопивши
На вік зоставила з собою
Дівчину молодую
Русалкою сумною.
Русалка ця тепер від болю
Схилилась до верби старої,
Про доленьку співа свою
Й навіки схована в журбу.
Свидетельство о публикации №105030201724
Впечатление - неплохое. Чувствуется и образность, и есть неплохие рифмы. В стихах на русском языке есть много ошибок и очень часто сбивается ритм. А вот по-украински у Вас намного лучше получается.
Удачи.
С уважением,
Игорь Касько 14.03.2005 17:50 Заявить о нарушении
Я и сама знаю, что на украинском получается намного лучше! Но их мало кто понимает…
С уважением,
Ольга Бондарь 15.03.2005 17:10 Заявить о нарушении
Игорь Касько 15.03.2005 17:29 Заявить о нарушении