Родная мова

Калі вашая мова
Была мовай бацькоў,
Яе сутнасць, аснова
У  цысціні простых слоў.

Яна сэрцу бліжэй
І мацуе яго,
Яна родная мова
Для народа твайго
    (Ю.Марозава)

Яе чыстыя гукі
Вабяць сэрца і слых,
Гэта мова нашчадкаў
І, канешне ж, старых.

Не злічыць ўсе багаце,
Што нам мова дае,
Не магчыма гадзіну
Нам пражыць без яе.

Самабытнасць народа,
Мудрасць продкаў ўсіх,
Адлюстроўвае мова
У паданнях сваіх.

Колькі казак, легендаў,
Усялякіх прыкмет
Назбірала скарбніца
І пусціла ў свет.

Хараство роднай мовы
Апявалі сыны,
Дзеці родных прастораў
Беларускай зямлі.

Яны ведалі мову,
Ганарыліся ей
І лічылі заўседы
Лепей іншай якой.

Мова Брыля, Купалы -
Гета словы душы,
Ведаць гэтую мову
Мы павінны заўжды.


Рецензии