Asunta VS Ole-Lukoe

Gnome:
для чого Творець діаманти створив?
щоб кожний, вдивившись у них, зрозумів -
лиш очі насправді глибокі й прозорі
твої.... а каміннячку місце у полі!

***

Gnome:
сяйво твоє невгамовне
оченята вже болять
де на світі скажи роблять
таких дивних чортенят?


Asunta:
то сонце сліпить і пече болюче,
а я не зірка, що горить сліпуче
і місця, в цій реальності
(де роблять чортенят) - нема
я чортеня в собі виховую сама

Gnome:
Відкрий мені будь-ласка сторінку із своєю творчістю.

Asunta:
ах, яке у вас, виявляється, шалене бажання до відкриттів.... ;)


Gnome:
то не бажання відкриттів
я не шукаю собі слави
бажаю трохи Вас пізнать
мені байдужії булави...

Asunta:
бажання - важелі життя
або свідомості  зізнання.
пізнати можеш щось на мить,
але чи варто?
от питання ;)

Gnome:
гріху немає в тім що я
з тобою подружитись хочу -
бажання виправдав мотив,
не віриш - подивися в очі!

"чи варто?",- ти питаєш - "так!"
як варто дихати, любити
так само варто пізнавати
дружити - врешті просто жити!

***
Asunta:
замерзлі в лід думки везу тобі в трамваї -
в думках минулі сни високої напруги.
Десь, певно, знову спокою не мають
всі шукачі весни в системі Google...

Gnome:
ти привези себе, думки лишай в минулім,
бо пройдять наші сни, залишуться лиш люди!
і весну ми знайдем, раніше ніж той гугл -
ти привези себе - а я зніму напругу....
***
Asunta
Міста і місця,
Гортаю, ковтаю.
Зітхаю - забути б,
Але - пам”ятаю...

Gnome:
думки не минають так просто ніколи,
бо досвід - це рани, життя це і школа....


Рецензии