фарбоване у жовтень

Всі дні, мов спалені папери
Летять у сизу осінь...
Жовте скло німих калюж...

Послухай друже!
Як сум відлуннями пробіг
І розчинився
У тому вибляклому склі.
На тлі барвінкового неба
Зірки малі
І місяць як сирий гарбуз
Не гріє в самотині стилий;
Той дим серед багряних хмар -
Як дихання твоє...

Безбарвних
Примар прозорі пальці
Гріє ніч у нашому багатті...
А серце змерзло
У вогні аллей
Фарбованих у жовтень.

27.10.04


Рецензии