Батькiвська родина укр. мова

В Конищах-батькiвська родина.
Там вiльноi нема хвилини
В старих,дорослих i дiтей.
За працю адську без грошей...
Вiд сходу сонця до смеркання
 за пiклуванням пiклування...
Земля,скотина,знов земля...
Та нездоланна круговерть...
Повторюэться все,
як те життя i смерть...
А щоб прожити:рiки самогону,
та праця вiд сезону до сезону
Хати зростають,як гриби,
бо нерозiгненi горби!
Краiна плюнула на всiх i розтираэ,
I до землi людей як льон згинаэ...
"Гей наливаймо повнii чари!
"Щоб забувати всi цi кошмари?(((
Де Украiна,наче повiя,
сiэ голодних дiтей своiх сiэ...
Як байстрюки вони
 без Батькiвщини!
Не розгинають вiд клопiту спину.
Жалко людей,
бо душею прекраснi!
Щирi i щедрi
i пiснею краснi!
Гарнi i статнi
i дуже поряднi
Тiльки за все це
мiзернii платнi...
Море хвiйок i берiз бiлизна!
Там Батькiвшина батька й моя!
Або точнiше- моэi душi!
Щастя не купиш таке за грошi.
Скоро розлука i знову Донбасс!
Вугiльний край
 без пейзажних прикрас.
Тiльки душа моя тут -на Волинi !
Потiм,колись у минулiм i нинi !
Дуже люблю я людей у Конищах!
Курс iх душi вище доларiв тисячi!
Край цей люблю,де зiрок небокрай!
В кожнiй хатинi свiй коровай.
Той,що зпекли тi натрудженi руки!
В зморшках вiд працi i вiчноi муки...
Ягiд й грибiв там назбиранних кошики.
А получають не грошi,а грошики.
Вереск цвiте там i бiлий багон!
Там трударiв неоцiнених стон...


Рецензии
Волинянка-панянка!!!!Дуже добре написано, аж душа
завмирає. З повагою

Евгений Микулинский   05.12.2004 01:17     Заявить о нарушении
Дуже дякую!Але бiльше пiдходить Дончанка-Волинянка!Бо це для мене эдине й нерозривне,як серце.Рада, що вам сподобався вiрш,хоча писала його,не розраховуючи на подяку.Спасибi Вам!

Людмила Забелина   05.12.2004 04:23   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.