***

МИН КАЙТМАДЫМ АВЫЛГА

Менә көз җитте. Яфраклар коела башлады,
Ашлыкларны җиеп алдылар һәм үләннәр сараланды.

Кошлар очып китәләр, калдырып монда оя;
Алар бит барыбер киләләр яз җиткәч монда.

Ә мин быел, яз җиткәч, кайтмадым авылга:
Иске, буш өйгә, калдырып аны көтәргә.

Китәләр җылы көннәр, китте быелгы җәй...
Кайтмасамда, беркайчанда оныталмыйм сине Җүрәй*.

1998

*Җүрәй – авылның исеме


Рецензии