***

Шатлык килсә, шат бул, рәхмәт укы син Аллага,
Кайгы баскач күңелеңәдә, рәхмәт укы син Аллага.

Бу хәсрәт вә гамь тулы кем моңаймый дөньяда,
Чын саф нуры чәчсен өчен, рәхмәт укы син Аллага.

Җирдә бөтен мөэминнәргә лә иләһе иллалаһ,
Аларның иманнарга, әлбәттә, киң рәхмәталлаһ.

Аллаһ исмең белән башла һәр бар эшне –
Эчтә һәрвакытта булсын изге ниятең бисмилләһ...

Фарзны үтәр өчен дә, баскан намазында әдәм,
Бөтен тормыш тәэсиргә дия ул и рәхмәт Аллам.

И Раббым, син генә хис бирүче һәр күңелгә
Һәм гыйшык, илһам тутрасын кеше күкрегенә.

Шулай илһам тулы шагыйрь, рәхмәт укый Аллага,
И Рәфикъ Мостай, син дә, рәхмәт диген Һуга...

2003


Рецензии