Поминали Кучму, або Даремна радiсть

На стіл самогон, огірочки і сало!
Це ж радісні поминки, браття, тепер.
Бо вже ОБС (Одна Баба Сказала)
Усім роздзвонило, що Кучми не стало:
У клініці — точно, німецькій! — помер.

Ви чули слова його «прес-секретутки»:
Живе, ще й підписує щось там? Ню-ню!
Якщо нам приємна і радісна чутка,
Ми їй, а не владі повіримо хутко,
Бо звикли, що влада нам каже брехню.

А Кучмина смерть — це підстава радіти
Для тих, хто існує в жахливій нужді
В той час, як не знають, де гроші подіти,
Високі чини, олігархи й бандити,
Які нажились на народній біді.

Вмер «їх» Президент — так і треба! Крім того,
Багато хто вірить у казку просту:
Коли оберуть Президента нового,
Це прийде Месія, нам посланий Богом,
І ціни впадуть, а зарплати зростуть.

Але — що за туга, безмежна, як море,
Отим багатьом затопила серця,
Коли повернувся живим Кучма скоро!
Напийтесь же знову, та ниньки вже з горя:
Ненависний ворог уникнув кінця!

І все ж конкурентам на руку, панове,
Цей розіграш чорний, цей дикий «прикол».
Раз кажуть таке, значить, Він нездоровий.
А отже — який третій термін, про що ви!
Хай Кучма вакантним лишає престол!

При цьому нітрохи, мабуть, не цікавить
Наближених до претендента на трон,
Що хай навіть ворог їм лідер держави, —
А гріх хоронити живого, їй-право.
Зробили — порушили Божий Закон.

Це знов за своє антикучмівські сили,
Традиціям вірні «Месії» синки?
Три роки тому що, поганці, творили —
Прилюдно опудало Кучми палили
І клали йому поховальні вінки.

В оточенні Ющенка нині ці люди!..
А хто ж дає кошти «Месії» жерцям,
Щоб віру у нього поширити всюди?
А він відробляти ці гроші як буде —
Служитиме нам чи своїм хазяям?

Чи думав про це ти, шановний читачу?
Я ось як гадаю — скажу без табу:
Його обіцянки нічого не значать —
Вдає він любов до народу гарячу,
А бачить всіх нас там, де й Кучму, — В ГРОБУ.

Втім, версія є імовірною досить,
Що «качку» придумав не Ющенків штаб,
А — хто в нас чутки і як швидко розносить
Дізнатись кортить, зарубати на носі...
Не знаю, кому і яка в них мета.

Що варто додати? Нема чого крити:
Байдуже, хто біля керма взагалі —
Нас дурять, дурили і будуть дурити.
Й різниці нема, скільки Кучмі ще жити —
Чи рік, чи п’ять років, а хоч до ста літ.

січень (январь) 2004


Рецензии