и тогава

тогава той
си седна на шапката
седни си на шапката
слушайки доорс
или гребенщиков или-
аквариум и
имаше една от украинските групи
която пееше за онез генерали
що се хранят със нашата плът и кръв
но отдавна не съм ги аз слушал
не защото останкино спря
а така е защото загряха
че без да знаем кво ста в македония
сме капо да капо сме без-туй
и онуй въобще-
сме капоти откак свят светува да но ето
че влизайки в черква преди две години
чух аз глас и предполагам чии е
ти въздигаш в култ своята грешност
да да да
и какво ли ще има нататък
и какво ли ще има а а
да години щат мина
години

и да- му- се- не- види-


Рецензии