Новорчнанч

Яскравий спалах запальнички розплавить атмосферу сірих тіней. Червоний колір полум'я розчиниться в повітрі і тихо зачепить асфальт. Не весело, не сумно. Розхлюпане відчуття вже змінило колір і плаває, доки є сили. Я вертаю час назад, не холодно, не тепло - салют, приємний гомін юрби, нагадає про те, що могло б статись, але жовте листя сонця перетворило землю на сивину майже веселих крапель дощу. Валять з ніг, натирають мозок зайвий раз срібні думки, розгублено піднявшись до хмар, щоб побачити червоний захід.
Я прикрашу ним новорічну ялинку, пухнастим дощем викарбую зірки, келихом червоного вина в руці залишу собі на згадку про минуле тепер. Повітря витримає тільки тих, хто без крил зможе досягти зірок. Хай там сон, повір у свої сили, не легко і страшно не смішно. Не просто так летять пусті години, коли тебе нема, але все минеться, разом із часом лишиться в минулому нове тисячоліття, а розплескане волосся з гострими кінчиками та жовтим дотиком зачіпатиме мозолі, б'ючи світлом у вікні.
Кому потрібне небо? Забирай, воно твоє, вдивись у червоні хмари, налий кривавого питва і пастка довгих ночей без снів дозволить добре відпочити. Лежать забуті квіти серед темних закутків сонячних іграшок і тільки ледве тліюча запальничка і задимлена туманом земля лежатиме спокійно і безтурботно в новорічну ніч. Марні бажання розтануть як сніг на сонці до наступної зими і вже чужої річної весни. Нехай вона мене запам'ятає, відпусти. Відпусти...


Рецензии