Kario mintys

Man norisi rasyti.
Sukurt eiles tiesos.
Bet kur surasti vilti,
Ir pradzia kas tau duos.

Kur rasti sirdziai peno,
Poezijos saknis.
Jei akys, kiek uzmato.
Regi...naktis, naktis.

Jug kario dienos pilkos.
Vienodos, kaip tamsa.
Kario sirdis sustingus.
Gyvenimo zaizdre.

Ir nera seno sodziaus.
Ir nera cia dainos.
Neber lakstutes ciulbesio.
Ir misko aimanos.

Neber, kas sirdi guodzia.
Ir lyrikos nera.
As stoviu savo poste.
Tai pareiga sventa.

1976.02.07. Kapsukas.


Рецензии