Ziemos akimirka

Uz lango sniegas, tvoros pyska,
Ir zyles glaudzias prie langu.
Balti laukai, ir baltas miskas.
Gamta uzsnudus po sniegu.

Ziema placiai issikerojus.
Ileidusi giliai saknis.
Ji zino, kad ateis rytojus.
Ir jos, kaip sapno, nebeliks.

Bet ji dar jauciasi galinga,
Sukausciusi gamta salciu.
Sniegu uzgaubus zeme visa.
Gal ir todel sirdy niuru.

Gyventi man nenusibodo.
Tiktai sunku surast jegu.
Kovoti del saves, del brolio.
Zegti keliu, kuriuo einu.

Gyvenimo kely as vel sustojau.
Gal tik akinirka, gal kiek daugiau.
Bet as jauciu, ateis rytojus.
Tik reik kovot ir zengt tvirciau.

Kapsukas 1975.02.04.


Рецензии