Делото на Св. Кирил и Методи триолет
Парацелс
Със всяко слово се възражда
Духът и подвигът Ви живи.
Със буква всяка се поражда,
Със всяко слово се възражда,
Онази огнено-сърдечна жажда
За знание, за нови сили.
Със всяко слово се възражда
Духът и подвигът Ви живи.
Пътека тежка провървяхте.
Следи от огън днес горят.
Препятствията Вий преодоляхте
Пътека тежка провървяхте
И със сърцата си съзряхте,
Как думите ще съживят
Пътеката, която провървяхте,
Следите, дето днес горят.
24.05.2004 г.
Свидетельство о публикации №104052500434
Евгений Иванов 25.05.2004 11:06 Заявить о нарушении