Авторский стих о белоруской земле на бел. языкe
Свет залацiсты вiдацца з палеу!
Дзень распачауся i поуны надзеи
Усим задае свой бадзеры настрой.
Вось дзе пачатак добрай навiны.
Адкрыта, шырока бягуць удаль шляхi.
Дрэвы гамоняць i птушкi шчабечуць,
Радасць лунае, узыходзе з зямлi.
Шчыры наш край, добрым людам багаты
Спадчыну, веру нясе праз вякi;
Гонар надалi нам продкi былыя
Годна працуюць у весь час землякi.
Мы ж i найдалей пасеем то зерне
З надзеяй з далонi пакiнем у раллi.
Добрымi былi з таго ураджаi,
Зноуку паднiмуцца у весны расткi.
Будзе святло праз вякi над зямлею,
Мужна прыгожа цвiсцi маладосць,
У забыцце адыйдуць усе нягоды,
У сэрцах пануе спакой, весялосць.
Свидетельство о публикации №104033100658